Калин Стоянов е министърът на премиера Денков, но лидерът на ГЕРБ

...
Калин Стоянов е министърът на премиера Денков, но лидерът на ГЕРБ
Коментари Харесай

Атанас Атанасов се оправдава: Борисов предложи „онова момче от ГДБОП“ за МВР шеф

Калин Стоянов е министърът на премиера Денков, само че водачът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов споделил да се сложи  " това момче от ГДБОП "  за министър на вътрешните работи. Това съобщи съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ военачалник Атанас Атанасов пред Българска национална телевизия.

Това се случило, когато почнали диалозите за сформиране на държавното управление в постройката на Народното събрание и когато Борисов споделил, че в никакъв случай не би подкрепил Атанас Атанасов за министър на вътрешните работи.

Той изясни, че временната комисия за полицейското принуждение по време на кървавия митинг против управлението на БФС ще има две главно цели - да види дали има превишаване на права на служителите на реда, да ги обясни и да предложи решение на проблемите. Атанасов посочи, че няма за цел да смъкна от държавното управление вътрешния министър Калин Стоянов. Кметът на София Васил Терзиев няма инструментариум да обезпечава сигурността на публичния ред в града - това е в пълномощието на Министерство на вътрешните работи, уточни Атанасов.

Той е склонен да се създаде и комисия, която да проверява депутатите, каквото беше контрапредложението на ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Атанасов не вижда риск един ден агитките, които стачкуваха против БФС, да излязат да желаят оставката на сглобката.

Той посочи, че ротацията в държавното управление ще се разисква през март месец, а в този момент на дневен ред пред депутатите стои бюджетът.

За оставката на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев, Атанасов разяснява, че тематиката не е завършена и ще има своето развиване. След приемането на бюджета и на конституционните промени от ПП-ДБ ще внесат законопроекти за промени за метода, по който се назначават шефовете на службите.

По отношение на промените в Конституцията, Атанасов съобщи, че правосъдната промяна е сърцевината за промени в Конституцията и статута на служебното държавно управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР